Fűszeres sült csirkeszárnyak

A csirkeszárnyak a kedvenc ételeink közé tartoznak, hiszen ropogósak, ízletesek és rendkívül változatosan elkészíthetők. Ez a fűszeres sült csirkeszárny recept garantáltan az egyik kedvenced lesz, akár egy baráti összejövetelre, akár egy családi vacsorára készíted. Ropogós bőr, zamatos hús és a fűszerek tökéletes harmóniája – ezt az ételt mindenképpen ki kell próbálnod!

Hozzávalók:

  • 1,5 kg csirkeszárny
  • 3 evőkanál olívaolaj
  • 1 teáskanál só
  • 1/2 teáskanál frissen őrölt fekete bors
  • 1 teáskanál pirospaprika
  • 1 teáskanál fokhagymapor
  • 1 teáskanál hagymapor
  • 1 teáskanál szárított oregánó
  • 1 teáskanál szárított kakukkfű
  • 1/2 teáskanál cayenne bors (opcionális)
  • 2 evőkanál méz
  • 2 evőkanál szójaszósz
  • 1 evőkanál citromlé
  • 1 teáskanál reszelt citromhéj
  • Friss petrezselyem a tálaláshoz

Elkészítés:

  1. Előkészítés: Melegítsd elő a sütőt 200°C-ra. Bélelj ki egy nagy tepsit sütőpapírral vagy alufóliával, hogy megkönnyítsd a tisztítást.
  2. Csirkeszárnyak fűszerezése: A csirkeszárnyakat mosd meg és szárítsd meg papírtörlővel. Egy nagy tálban keverd össze az olívaolajat, sót, borsot, pirospaprikát, fokhagymaport, hagymaport, oregánót, kakukkfüvet és cayenne borsot, ha használod. Dörzsöld be a csirkeszárnyakat ezzel a fűszeres keverékkel, hogy mindenhol jól bevonja őket.
  3. Marinád készítése: Egy kisebb tálban keverd össze a mézet, szójaszószt, citromlevet és reszelt citromhéjat. Ezt a keveréket később fogjuk használni a szárnyak sütésének második felében.
  4. Sütés: Helyezd a csirkeszárnyakat a sütőpapírral bélelt tepsire, ügyelve arra, hogy ne fedjék egymást. Süsd a szárnyakat 25-30 percig, amíg elkezdenek ropogósodni és aranybarnára sülni.
  5. Mázasítás: Kb. 15 perc után vedd ki a tepsit a sütőből, és egy ecset segítségével kend meg a csirkeszárnyakat a mézes-szójaszószos keverékkel. Tedd vissza a sütőbe, és süsd további 10-15 percig, vagy amíg a szárnyak kívül ropogósak, belül pedig szaftosak lesznek.
  6. Pihentetés és tálalás: Amikor a csirkeszárnyak elkészültek, vedd ki őket a sütőből, és hagyd pihenni 5 percig. Szórd meg friss, apróra vágott petrezselyemmel, hogy még látványosabb és ízletesebb legyen az étel.
  7. Tálalás: Tálald a fűszeres sült csirkeszárnyakat friss zöldségekkel, salátával vagy akár egy finom mártogatóssal. Tökéletes választás akár főételként, akár előételként vagy partifalatként.

Ez a recept nemcsak ízletes, de egyszerűen elkészíthető is. A fűszerek és a mézes-szójaszószos máz tökéletes harmóniát alkotnak, és garantáltan lenyűgözik a családot és a barátokat egyaránt. Próbáld ki, és élvezd az ízek kavalkádját!

Picture of Vidéki Finomságok

Vidéki Finomságok

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hasonló cikkek